Wie is Laura Sjin?

Singer-songwriter, producer en swiftie Laura Sjin maakt Nederlandstalige indiepop. Eerlijk, lief en een beetje eigenwijs. Ze haalt haar inspiratie uit muziek van artiesten als Spinvis, chloe moriondo, The 1975 en Owl City, zonder daar zelf helemaal bij te passen. Maar dat is ook de bedoeling. Elektrische en akoestische gitaren, lofi drums, synths en kalimba’s begeleiden haar oprechte en ongedwongen teksten over alles wat ze voelt en denkt. 

In 2018 bracht ze haar debuut EP ‘Als ik droom’ uit, waarvan meerdere tracks in populaire Spotify lijsten als ‘Je Moerstaal’ en ‘Troubadour’ terecht kwamen. Vlak daarna won ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en mocht ze mee met de Popronde. 

Daarna kwam er ruimte voor de zoektocht naar een volwassener geluid. Na samenwerkingen met verschillende producers vond ze haar match in Benny Sings, die precies aanvoelde wat haar zolder demo’s nodig hadden met als resultaat haar tweede EP ‘of ik jou nog mis’ in 2021. Deze EP speelde ze live bij 3voor12 Radio en er kwamen tracks in grote lijsten op Spotify (o.a. New Music Friday, indiepuntnl, Made in NL) en Apple Music (o.a. New Music Daily, Van Eigen Bodem).

Na deze release trok Laura zich terug om te werken aan de volgende uitdaging; zelf produceren. Dit resulteerde in derde EP ‘dingen die toch wel gaan gebeuren’ in het najaar van 2022. Waarop voor het eerst zelf geproduceerde tracks van Laura te horen waren, maar ook nieuwe samenwerkingen zoals met producers Jopie, Rijnbaart (o.a. Dave Budha) en Gilles van Wees (Banji).

Deze werkwijze van deels zelf produceren en deels samenwerken beviel goed en dit zet ze door voor haar nieuwe EP, die verwacht wordt in het najaar van 2023.

mailtje van Laura

Wil je op de hoogte blijven van Laura’s avonturen? Schrijf je dan in voor  mailtje van laura! Dan ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

© 2020 Laura Sjin

Intuit Mailchimp logo